Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studentinflytande

Enligt svensk lag har studenterna rätt till inflytande och medbestämmande i fråga om deras utbildning. På Göteborgs universitet utses studentrepresentanterna av studentkårerna. I lokala organ och grupper utser den lokala studentkåren representanten. Rör det sig om centrala eller fakultetsövergripande organ utser GUS studenternas representanter.

Högskolelag (1992:1434)
2 kap. De statliga högskolornas organisation
7 § Studenterna har rätt att vara representerade när beslut fattas eller beredning sker som har betydelse för utbildningen eller studenternas situation. Lag (2010:701).

Läs mer om studentinflytande och studentrepresentation på studentportalen.

 

Arbetsordning och nomineringsanmodan för studentrepresentanter

GUS studentrepresentanters arbetsordning

Information om poster

 

Utlysning studentrepresentantsuppdrag

Studentrepresentant för beredningsgruppen för strategiska lokalprojekt sökes. Beredningsgruppen är ett beredande och rådgivande organ till rektor, och bereder beslut om skifte av projektskeden, ärenden av övergripande och/eller strategisk karaktär och samordnar sig om frågor som rör strategiska lokalprojekt. Uppdraget är arvoderat. Kontakta vice@gus.gu.se senast 4 november. 

Åsiktsdokument

Här finner du vårt åsiktsdokument. Åsiktsdokumentet uppdateras årligen och beslutas av medlemskårerna genom GUS styrelse.

Sidansvarig: GUS webbansvarig|Sidan uppdaterades: 2020-06-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gus.gu.se/Studentinflytande/
Utskriftsdatum: 2021-01-20