Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Organisation

Medlemskårer
GUS är ett samarbetsorgan mellan tre medlemskårer. Göta studentkår, Sahlgrenska akademins studentkår (SAKS) och Konstkåren. 

Styrelsen
GUS styrelse består av representanter ur de tre medlemskårerna. Mandaten är baserade på studentkårernas storlek och anpassade så att ingen medlemskår får majoritet. Tre mandat tilldelas Göta studentkår, tre mandat tilldelas SAKS och ett mandat tilldelas Konstkåren. Styrelsen har ett organisatoriskt ansvar och är högst beslutande. 

Rådet
Rådet är ett diskussionforum för GUS och medlemskårerna rörande kårpolitiska frågor. Här behandlas exempelvis remissvar. Om Rådet är oense avgör styrelsen vad GUS ska driva.

Valberedning
GUS valberedning utses av styrelsen och valbereder kandidater till organisationens poster samt studentrepresentantsposter på central nivå.

GUDK
Göteborgs universitets doktorandkommitté bevakar doktoranders intresse på central nivå. GUDK styrelse består av representanter från varje doktorandråd vid respektive fakultet. 

Presidium
GUS presidium består av en ordförande och vice ordförande. Dessa är förtroendevalda studenter med ett heltidsuppdrag under ett år.

Studentrepresentanter
GUS styrelse utser studentrepresentanter på central nivå. 

Kansli
GUS personal består av två student- och doktorandombud och en ekonom.

Kontaktinformation

Du måste knyta in en kontaktinfo artikel

Sidansvarig: GUS webbansvarig|Sidan uppdaterades: 2020-06-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?