Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nominera till Gunnar Svedbergs pris!

Gunnar Svedbergs pris delas ut till en student som har verkat för Göteborgs universitets studenters bästa på universitetet och gärna ökat samverkan mellan studenter i universitetets olika verksamheter. Gunnar Svedberg var rektor vid Göteborgs universitet under 2003-2006. Priset instiftades med särskild tanke på den fokusering och omtanke Gunnar Svedberg i sitt arbete visade studenterna.

Alla, både studenter och anställda, på Göteborgs universitet har rätt att nominera. Alla studenter vid Göteborgs universitet kan nomineras.  Priset som består av 10 000 kr och ett diplom delas ut vid universitetets promotionshögtid i oktober. 2020 delades priset ut till Sara Gabrielsen, med juryns motivering: 

Sara Gabrielsen har visat engagemang som initiativtagare och projektledare i “En enkel väg in”. Projektet uppstod efter uppropet #metoo och har som syfte att underlätta för studenter att anmäla sexuella trakasserier eller andra former av trakasserier.

I dagsläget kommer projektet främst studenter på Sahlgrenska akademin till nytta, men Sara Gabrielsen arbetar tillsammans med projektgruppen och Sahlgrenska akademins Studentkår för att det ska implementeras på hela Göteborgs universitet och därmed främja alla studenters rätt till en trygg studietid.

Genom att tilldela Sara Gabrielsen Gunnar Svedbergs pris önskar vi uppmuntra ett fortsatt arbete inom detta viktiga område och att inspirera andra studenter till projekt som gör Göteborgs universitet till en mer inkluderande organisation och en trivsam plats för alla.

Statuer och nomineringsanmodan

Statuer

Nomineringsanmodan 2021

Tidigare pristagare

2019
Simon Källman

2017
Daniel Brandt
Nikolai Slotte

2016
Puja Shahrouki

2015
Sara Varghaei

2014
Moa Persson

2013
Annika Perttula

2012
Johanna Stark
Anna Nilsson
Anna Winnerstam

2011
Cesar Valdez

2010
Emma Forsgren
Malin Antonsson
Sanna Björk

2009
Elisabeth Belgrano

2008
Angela Falk

2007
Emma Cedstrand
Niclas Långö

Sidansvarig: GUS webbansvarig|Sidan uppdaterades: 2021-01-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?