Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmiljö på Göteborgs universitet

Som i alla organisationer är det cheferna som har ansvaret för arbetsmiljöfrågor, men det betyder såklart inte att de sitter och jobbar uteslutande med arbetsmiljö. För att underlätta arbetet finns det särskilt inrättade grupper vid universitetet som arbetar med arbetsmiljö! Du kan läsa mer om organisationen för arbetsmiljö vid GU här: www.arbetsmiljo.gu.se

Centrala arbetsmiljökommittén (CAMK)

Den centrala arbetsmiljökommittén leds av prorektor och består av tre prefekter, förvaltningschef och personalchef som alla representerar arbetsgivarsidan, tre studentrepresentanter samt ett antal fackliga representanter. CAMK har till uppgift att planera det övergripande arbetet med arbetsmiljö.

Under 2017 sitter Lina Dahlin samt Ellinor Alvesson som studentrepresentanter i CAMK.

Lokala arbetsmiljökommittéer (LAMK)

Vid varje fakultet, och vid universitetsbiblioteket, LUN och gemensamma förvaltningen m.m., finns det lokala arbetsmiljökommittéer (LAMK). LAMKarna ska arbeta förebyggande och främjande på den aktuella fakulteten med arbetsmiljöarbetet. 

Om du är intresserad av att vara studentrepresentant i din LAMK, eller vill veta vem som representerar dig i LAMK, kontakta din studentkår.

Sidansvarig: GUS Webmaster|Sidan uppdaterades: 2017-08-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?