Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studiemiljö

Arbetsmiljö för studenter är ett begrepp som innefattar såväl vår fysiska som psykosociala studiearbetsmiljö. Vi studenter befinner oss under våra studier i en särskild miljö som påverkar hur vi mår och hur vi lyckas med vår utbildning. Det är självklart att vår arbetsmiljö – studiemiljö - ska ges samma vikt som en arbetstagares. Det är vi studenter som måste uppmärksamma vår arbetsmiljö och vi måste våga ställa krav. För att detta ska vara möjligt är det bra att förstå vad arbetsmiljö innebär, hur arbetsmiljö regleras och vem som ansvarar för att de lagar som reglerar arbetsmiljön uppfylls. Genom ökad kunskap och medvetenhet om arbetsmiljöfrågor och en förtydligad struktur för studentinflytande kan en god arbetsmiljö uppnås.

Kort och gott

  1. Den som genomgår utbildning ska likställas med arbetstagare
  2. Studenter får utse studentarbetsmiljöombud
  3. Studenter har rätt att utöva inflytande över utbildningen i högskolorna
  4. Likabehandlingslagen syftar till att främja lika rättigheter för studenter och sökande till högskolan och till att motverka diskriminering
GUS_logga
Blad och dylikt (foto: Spionen)
Sidansvarig: GUS Webmaster|Sidan uppdaterades: 2013-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?